CD buborék

 Felejtsd el a szappanos vizet! Fújj buborékot CD-ből!

A videómegosztó oldalakon időről időre felbukkannak király kísérletek, vagy legalábbis annak látszó tartalmak. Ezek aztán futótűzként terjednek, boldog-boldogtalan koppintja, már ha nem kamu az egész. No, én sem vagyok kivétel.

Múlt héten bukkantam rá egy nem túl hosszú videóra egy nagyon ifjúsági tévécsatorna, nagyon kulturális műsorában. Rácuppantam a témára, keresgéltem, kísérletezgettem, és ez lett az eredménye:

 

 

Nem működik! Mit csináljak?

Ami a videóról (igen hatásvadász módon) lemaradt: eddig kb. 30-40 CD-t próbáltam végig, és nem mindegyikkel működik. Szignifikánsan rosszabb a hatásfok ott, ahol a fémréteg könnyen lejön (mondjuk egy késsel simán le lehet kaparni). Ezeknél általában már melegítéskor pici buborékok jelennek meg az olvadó CD-ben, és fújásra az egész szétszakad. Az igazán jó CD-k eddig azok voltak, amikről úgy kellett smirglivel lecsürüszkölni a bevonatot.

Segítség!!!

Ha van önök között polimerszakértő… szóval ha tudjátok, hogy mi a hiba oka, hogy lehet a "rossz" CD-ket is buborékképzésre bírni, írjátok meg.

Meg azt is, hogy hogy a frászba lehet a lakásban egyre vadabb helyekre is eljutó csillámportól megszabadulni. 

 

Ja, az inspiráló, eredeti videó: 

 


Közzétéve

itt:

, írta: