Élményműhely

Még lehet jelentkezni a kaposvári Élményműhely Kreatív Iskolanapra, amely 2010. november 24-én lesz.

Az ÉlményMűhely – Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért 2008-ban indult útjára a Pécs – Ars GEometrica művészet- és tudományközi találkozó nemzetközi elismertségnek örvendő tudósainak, művészeinek és pedagógusainak összefogásával. A Kaposvári Egyetemen megrendezett kreatív napunk keretében ismét játszani, felfedezni hívjuk az ország iskolásait, szüleiket, tanáraikat és minden érdeklődőt. Célunk, hogy megmutassuk: a matematika több is lehet mint szigorú tudomány. A matematika számunkra a közös élmények, felismerések forrása, az örömteli alkotás eszköze.

A Kaposvári Egyetem Matematika és Fizika Tanszéke immár második alkalommal látja el a vendéglátó szerepét és vonja be a kaposvári középiskolák diákjait, tanárait, szülőket, s az érdeklődőket az ÉlményMűhely eseményeibe.

Na és persze az eseményen a Csodák Palotája és a Szertár is képviselteti magát néhány izgalmas kísérlettel.

A geometriában a kockának hat oldala van. A geek-ek világában azonban egy kocka ennél sokkal sokoldalúbb is lehet. Szörfdeszka helyett lefolyócsővel lovagolja meg a hullámokat, meghekkeli a mikrosütőt, aktivitásra bírja a celluxot, ragasztó nélkül ragaszt papírt, puszta kézzel tép el madzagot, zsebre vágja a szivárványt és persze sajttal méri a fénysebességet. Legyél most Te is kocka, szállj be Te is a Csodák Palotája és a Szertár kísérleteibe!

Bővebb információ és jelentkezés a www.elmenymuhely.hu oldalon.


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: