Biztos, hogy csak szokványos farkaskölykök?

Átlagos farkaskölyköknek tűnnek, valami azonban mégis különleges bennük.

 

Forrás: www.whitewolfpack.com/
Forrás: www.whitewolfpack.com/

Ezek a farkaskölykök egy százötvenéves időszak végére tettek pontot. Ennyi idő telt el ugyanis azóta, hogy Svájcban születtek volna farkasok. A hírt Graubünden kanton halászatért és vadászatért felelős hivatala is megerősítette.

Vadászok már augusztus elején sejtették, hogy a Calanda-hegységben farkaskölykök jöttek világra, a most négy hónapos kicsinyeket azonban a nehezen megközelíthető helyeken eddig nem sikerült lencsevégre kapni.

A mostani fotók igazi szenzációnak számítanak, hiszen a XIX. század közepére a farkasok lényegében teljesen eltűntek Svájcból. Egészen 1995-ig kellett várni, amíg meg nem jelentek az első, dél felől érkező példányok.

A két szülőből és három kölyökből álló farkascsalád elég közel él Churhoz, a kanton székhelyéhez, a helyieknek azonban nem kell tartaniuk attól, hogy a hátsó kertekben felbukkannának az állatok. Danielle Gugolz, a svájci WWF nagyragadozó szakértője szerint a falkában élő farkasok nem szívesen hagyják el a saját territóriumukat, tehát valószínű, hogy inkább a hegyek közt maradnak majd. Az európai farkasfalkák egyébként is kicsik, ezért helyesebb falka helyett családi csoportokról beszélni.

A szakember szerint a svájci vadonban jó eséllyel megvan minden, amire a farkascsaládnak szüksége van: van elegendő terület, és szarvasból, zergéből is jut elég marcangolnivaló ennyi állatnak.

via WhiteWolfPack.com

 


Közzétéve

itt:

, írta: