Az egyetlen toll, amire valaha szükséged lehet

Legalábbis ezzel a szöveggel adja el magát a Scribble okostoll és ráadásul eléggé meggyőzően!

Az alapötlet egy olyan felokosított penna, ami mindenféle színnel képes nyomot hagyni a papíron. Illetve nem csak a papíron, hanem tableten, telefonon vagy digitális rajztáblán is.

Ezt úgy oldották meg, hogy egy RGB színszenzort építettek az egyik végébe, amit egy adott színű felülethez érintve annak pontos másolatát keveri ki a benne lévő tintapatronból. Többféle hegy is tartozik hozzá, attól függően, hogy éppen hagyományos papírfelületen akarjuk használni (van vastagabb meg vékonyabb is), vagy valami digitális eszközön. Ezenkívül van benne egy akksi is, ami 15 óráig is képes üzemelni egy maratoni színezés esetén.

Az alkotók jó fejek voltak, és a Scribble-hez tartozó szoftvert nyitva hagyták más fejlesztők előtt is, így tovább lehet alakítgatni a rendszert. Ráadásul az összes divatos képszerkesztő programmal, mint a Photoshop vagy CorelDRAW, baj nélkül szinkronizálható és használható.

Engem megvettek kilóra a cuccal, annak ellenére, hogy én valószínűleg nem fogom megvenni (még ha a 300 dolláros előrendelési ár talán nem is olyan borsos érte).

Van égyébként egy low budget változat is, amit főleg gyerekeknek szánnak. Ez a Motley névre keresztelt kissé butább okosirón, ami csak digitálisan használható és egyszerűbb benne a színszenzor. Négy különböző színben rendelhető, és most akciósan 100 dollár az ára.

Viszont van egy vitathatóan hasznos funkciója: miközben színez a gyermek, a tollban lévő zöld LED figyelmezteti, ha kiment a vonalból! Én ezt kicsit az alkotói szabadság korlátozásának érzem. Jó, hogy nem csap a kezemre, ha Donald kacsa csőrét véletlenül (vagy direkt) rózsaszínre festem?!

 

 


Közzétéve

itt:

, írta: