Fűből fog készülni a legvékonyabb óvszer

Az ausztráliában őshonos spinifex fű segítségével akár emberi hajszál vékonyságú kondomot is lehetne készíteni.

Pár kutató a Queenslandi Egyetemen ugyanis rájött, hogyha a fűből kivonnak egy anyagot, amit aztán összekevernek latexszel (vagy poliuretánnal), akkor 30%-al vékonyabb, de ugyanolyan erős anyagot kapnak.

Most pedig jegyezzük meg a következőt: nanocellulóz. Ez az, amit a spinifex fűből szereznek, és ami a hagyományos óvszereket egyenesen

szuperóvszerekké varázsolja.

Egyébként már az ausztrál őslakók, az aboriginálok is használták ezt a növényt, de inkább arra, hogy a lándzsájuk nyeléhez erősítsék a lándzsahegyeket. Nem is csoda, mert ez a fűféle közép-ausztrália vörös homokú sivatagjaiban él, tehát arra evolválódott, hogy túlélje a hőséget meg minden más embertelen körülményt, egyszóval szívós növényke: egyaránt alkalmas fegyverek és fogamzásgátló eszközök készítésére.

A kutatásban dolgozó Darren Martin professzor tesztelte is az új fű-latex formulát, na persze nem úgy.

A tesztek alapján az látszik, hogy 20%-al nagyobb nyomásnak és 40%-al nagyobb térfogatnövekedésnek tud ellenállni, mint a kontrollnak használt, most forgalomban lévő latex.

Ez jó biznisz lehet a gyártóknak is, hiszen az óvszerek versenyében mindig a legvékonyabb, legkényelmesebb termék a nyerő, nem beszélve arról, hogy így kevesebb pénzbe is kerülhet az előállítás, hiszen kevesebb latexet kell felhasználni.

A dolog már ott tart, hogy az egyetem együttműködést is kezdeményezett a helyi őslakos közösséggel, hogy az ő tudásukkal és segítségükkel megkezdjék az értékes nanocellulóz kitermelést a jövő generációnak.

Miért csodálatos ez?

Azért, mert a nanotechnológia tudománya és a szexipar szerelemgyermekének születése játszódik le a szemünk előtt – ha élhetek ezzel a képzavarral. Ráadásul az óvszerek több mint 400 éves történetében sok féle anyagot és módszert kipróbáltak, de füvet még nem.

condoms
„A szex nem sokat változott az évek alatt. Az óvszerek viszont szerencsére igen.” (forrás)

Persze nem ez az egyetlen terület, ahol hasznát vehetjük a spinifexnek. Martin professzor azt is meglebegtette, hogy ez a technika segíthet például vékonyabb gumikesztyűk létrehozásában is, ami orvosoknak, sebészeknek könnyítheti meg az életét.

Kinek lesz ez igazán jó – azonkívül, hogy mindenkinek?

Azoknak, akik nem használnak óvszert a szexuális együttlétek során, számos indokra hivatkozva: kevésbé élvezhető, elszakad, kicsi, nagy, macerás felvenni stb. Nekik lesz eggyel (vagy többel) kevesebb kifogásuk, hogy miért ne. Ezen keresztül pedig a legnagyobb haszna a nemi úton terjedő betegségek, és leginkább a HIV/AIDS visszaszorításában lehet.

 


Közzétéve

itt:

, írta: