Ilyen megmártózni egy kádnyi …-ben

A cucc még a gagyát is majdnem letépte róla. Ne csináld meg otthon!

Egy újságíró barátom küldte ezt a videót, hozzáfűzve, hogy megmondhatnám, mibe merül el a srác.

Angolul Silly Putty [szili puti] nevű szilikon polimer. De hogy magyarul mi, az passz. Vagyis van forgalomban gyurmalin, de hogy a kettő egyezik-e, arról lövésem sincs. Merthogy annyi ilyen takonyszerű cucc van, hogy nehéz rajta eligazodni. Van, ami pattog, van, ami mágneses, van, ami világít a sötétben.

Lehet kapni intelligens gyurmaként is Magyarországon (ez az, ami mágnesezhető is), van vagy ötszázféle színben a Müllerben, a Regionál, meg még ki tudja hol. (Ja, csak azért nyomom itt a termékmegjelenítéseket, mert maga a videó is a vat19 igen király online marketingkampányának a része (a főkép is tőlük van). Másrészt úgyis az lesz az első kérdésetek, hogy itthon hol lehet venni. A „Hol még?” kérdésre meg használjátok a keresőket! Például a Google-t vagy a Binget.) Mi több, ehhez hasonlót házilag is el lehet készíteni. Nemsokára neki is állunk, és közöljük a receptvideót, becsszó.

Ez amúgy egy viszkoelasztikus nem-newtoni folyadék, ahol a rá ható nyújtóerő és a nyújtósebesség között nem írható fel lineáris kapcsolat. amit ha magára hagyunk, elfolyik, mint egy folyadék, ha módjával gyömöszölgetjük, akkor gyurma-szerű, ha meg nagy svunggal rácsapunk, szilárd anyagként viselkedik.

A videó látványos, kreatív, humoros, imádom! DE! Tök jó, hogy nem egy olyan srácot dobtak be eresztettek bele óvatosan, aki mondjuk bepánikolhat attól, hogy nehezen kap levegőt. A kapálózástól itt csak még rosszabb lenne. Tanulság: mielőtt műtakonyfürdőt veszünk, borotváljuk le magunkat mindenütt, és ne rúgkapáljunk kifelé jövet. Csak nyugodtan.

Az alábbi videón Härtlein tanár úr kísérletezik vele, csak ő nem belemerül, hanem odapörköl neki kalapáccsal. Meg ráfúj. Meg hagyja folyni. Meg ilyenek. Inkább nézzétek:


Közzétéve

itt:

, írta: