Muködj, kelta kő!

Kanalat hajlítani nem nagy cucc. Az igazán érdekes dolgok úgyis csak utána történnek. Akarom mondani, muködnek. De mi az a kelta kő?

Az ECSITE (Európai Tudományos Központok és Múzeumok Szervezete) Budapesten tartotta az éves konferenciáját. Jók ezek az összejövetelek. Természettudományos ismeretterjesztő helyek főmuftijai vitatkoznak és elmélkednek olyan dolgokon, hogy hogyan lehetne közelebb hozni a tudományt az emberekhez.

Volt ám ott kerekasztal-beszélgetés, szekcióülés, fejtágítás, heje-huja, dínom-dánom. Meg persze sok-sok érdekes eszköz, szakmai bemutatók, kész zsibvásár. Na persze 100%-ig jó értelemben véve.

Rögtön a bejáratnál Jack Mankiewicz, képzőművész (ha úgy tetszik, dizájner), mutatta be portékáját tárlatát. Több remeke közül engem leginkább a játékboltokban is kapható, fröccsöntött ultragagyi műanyag kelta kövek esztétikai ellensúlyaként megkomponált bronz kelta kövei ragadtak meg. Csak hát az áruk…

Bizony, a művészetet/művészeket meg kell fizetni!

De semmi gond, nem maradunk mi sem kelta kő nélkül. Itt az új Szertár Gazdaságos változat – Uri Geller módra.

A videó négy tanulsággal szolgál:
1. A kelta kő mögött fizika rejlik, nem varázslat.
2. Be kéne szereznem egy olyan kamerát, amibe lehet külső mikrofont csatlakoztatni, különben nem tudok szabad téren forgatni.
3. Nem szabad a nappal szembe állni.
4. Jobb, ha reggel kómásan erősen fogom a kaput, mert megint homlokon vág, és hülyén mutat a videón a két piros folt a fejemen.


Közzétéve

itt:

, írta: