Rossz a CD-d? Semmi gond! Ezeket a kísérleteket még mindig megcsinálhatod velük!

Előfordul, hogy egy CD tönkremegy, összekarcolódik, az adatok elenyésznek rajta. Mielőtt kidobnánk, gondoljunk arra, hogy kísérletezni még mindig lehet velük!

Építs belőle légpárnást!

Hogy hogyan? Arra az egyik első Szertár webizódból kaphatsz tippeket.

Fújj belőle buborékot!

Talán az egyik legnézettebb Szertár webizód volt, ahol a CD polikarbonátját használva mutattam meg, hogyan kell buborékot fújni. Elevenítsük csak fel!

Játssz a felületi feszültséggel!

Ezt éppen jó CD-vel is meg lehet csinálni, de miért vizeznénk össze egy használhatót, amikor van selejt is? (Ezt a videót szerintem fel sem töltöttem youtube-ra.)

Készíts belőle rotort hamumotorhoz!

Kakukktojásnak tűnhet, mert nem szertáros anyag.  Mégis listázom, hiszen annak idején egy Szertár olvasó, Marci, küldte nekem vendégvideóként.

Süsd meg a mikróban!

Nehezen hiszem el, hogy az egyik kedvenc kísérletemet csak élőben csináltam mindig, videót nem csináltam belőle. De az a helyzet, hogy sem a youtube-on, sem a régi indavideó csatornámon nem találom. Márpedig CD-t tenni a (kajamelegítésre már nem használt) mikrosütőbe igazán menő. Kb. ugyanaz történik a hő hatására szétszakadozó fém résszel, mint ezzel a szerencsétlen csokimikulással. Pontosabban a csomagolóanyagával. Házi feladat, CD-vel is kipróbálni. (Elég egy pár másodpercre betenni.)


Közzétéve

itt:

,

, írta: