SoftSkillers

Mi a SoftSkillers?

Ha kiráz a hideg a diplomavédéstől; ha remeg a lábad, ha sok ember előtt kell beszélned; ha stresszel, hogy nem férsz bele az időkeretbe; ha mindezek miatt utálsz előadni, nos, akkor a SoftSkillers workshop vörksop neked készült, és mindazoknak, akik hasonló cipőben járnak.

Sok-sok játékos feladaton keresztül nézzük meg közösen, hogy hogy lehet hatékonyan felkészülni az előadásokkal járó kihívásokra.

Na jó, de hát van egy csomó hasonló tréning, nem?

De.

Akkor a SoftSkillers mitől más?

Egyrészt, a SoftSkillers foglalkozást Zsiros László Róbert vezeti, aki közel tíz éve ad elő a legdurvább sokszor nagy kihívást jelentő közönségeknek (ovisoktól a felnőttekig, Lisszabontól Abu Dhabiig, Varsótól Kisvárdáig, satöbbi).

Másrészt, a SoftSkillers foglalkozáson nem (csak) arra fektetjük a hangsúlyt, hogy te mint előadó mit csinálj, hanem arra is, hogy a közönség mit vág le az előadásodból, mi játszódik le a közönségben az előadásod közben. Ez a fordított perspektíva nagyon sokat segít a későbbi felkészülésekben, és abban is, hogy nyugodtabban tudj kiállni egy nagyobb tömeg elé.

Harmadrészt, a foglalkozás pontos tematikáját menet közben alakítjuk ki a csoportos beszélgetéseken. Így arra tudunk figyelmet fordítani, amire igazán szükségetek van. A SoftSkillers foglalkozások nagyon közvetlenek, így a folyamatos visszajelzések nagy segítséget nyújtanak minden résztvevőnek.

Negyedrészt, megpróbálunk tudatosan odafigyelni arra, mi játszódik le bennünk előadás közben. Mindfulness, gyerekek, mindfulness.

Na de ha menet közben alakul ki a tematika, akkor mégis mire számíthatok?

Vannak témakörök, amelyekkel alaposabban foglalkozunk:

 • Te és a közönséged
  Hogyan állj ki eléjük stresszmentesen? Mikor alszik el a hallgatóság? Mennyit bírnak ésszel a közönség soraiban ülők? Kapcsolódási pontok köztük és közted.

 • Te és az előadásod
  Mitől más az előadás mint az írott szöveg? És mint a párbeszéd? Hogyan építkezz? Térképészet vagy előadástervezés?

 • Te és önmagad

  Hogy csináltad eddig? Kiszedtél egy-két diát, ha túl hosszú lett? Inkább gyorsabban hadartál, csak ess túl rajta? A 10+ legrosszabb dolog, amit egy előadás ellen el szoktál követni.

Láttam már kommunikációs tréningek árait, és hát…

Mivel a Microsoft Magyarország fontosnak érezte, hogy beálljon a kezdeményezés mögé, így az alábbi helyszíneken ingyenesen vehettek részt a SoftSkillers foglalkozáson:

 • Április 1. 10:00 – Graphisoft Park, Microsoft Székház, Budapest
 • Április 22. 15:30 – Budapesti Corvinus Egyetem
 • Május 4. 15:00 – Pécsi Tudományegyetem, Hidy terem
 • Május 6. 14:30 – Nyugat-magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar (Sopron)
 • Május 7. 14:00 – Széchenyi István Egyetem (Győr)
 • Május 15. 14:00 – Óbudai Egyetem, Neumann János Kar
 • Május 16. 11:00 – Graphisoft Park, Microsoft (középiskolásoknak – Több jelentkezést már sajnos nem tudunk fogadni.)

Hogy tudok jelentkezni?

Írj egy emailt a softskillers[kukac]outlook[pont]com címre, és jelezd, melyik helyszínre jönnél. Esetleg írhatsz pár sort is magadról bemutatkozásképpen. Ennyi.

Készüljek valamivel?

Mondjuk letöltheted az Office 365 ProPlust tök ingyen letöltheted (ha van diákod) a Tisztaszoftver Program keretében ezen az oldalon. Kapsz mellé 1 TB tárhelyet is felhőben. Ingyen. Mondom, nem kell érte fizetni. Jó, nem? Ezzel rá tudsz hangolódni a dolgokra.

Nincs több kifogás, gyere a SoftSkillersre!

Oké, megyek. Mire számítsak?

A foglalkozás három szakaszra lesz osztva, összesen négy órát vesz el ad hozzá az életedbőlhez. Kényelmes ruhában gyere, fogunk mozogni is. Egyébként meg sokat fogsz kommunikálni kézzel-lábbal, beszéddel és sok nevetéssel.

 

mslogo