Törülköző-nap és Geek Pride Day

A Csodák Palotája és a Szertár – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem elhanyagolható hozzájárulásával – ezennel meghirdeti a Törülköző-nappal egybekötött Geek Pride Dayt, amely 2010. május 25-én kerül megrendezésre.

Kérlek, figyelmesen olvassátok végig a programot. Van olyan elem, ami csak később lesz feltöltve. Nyugi, mindent megtudtok idejében!

Egész nap törülközőben

Douglas Adams, a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv szerzőjének emléke előtt tisztelegve ezen a napon a nyakunkba vetünk egy törülközőt, bárhova is megyünk.

17:00 – 42 kirakás a Moszkva téren

16:45-kor kezdünk gyülekezni a Moszkva téren, hogy aztán 17:00-kor kirakhassunk egy 42-est. (A 42 egy kultikus szám Douglas Adams regényében.) Fényképezkedés, rövid lelkesítő beszéd, miegymás. Dress code: törülköző.

17:15 – 42 transzparens a Kocka Büszkeség Menetén (Geek Pride March)

A Kocka Büszkeség Menet útvonalaA tudomány és technika meghatározó szerepet játszik mindannyiunk életében. A társadalom nagy részével szemben mi ezt büszkén fel is vállaljuk. A menet a Moszkva térről indul és – végig a járdán haladva – a Millenáris Szabadtéri Színpadáig tart. (Kattintsatok a képre!) Készítsetek minél kockább transzparenseket, jelmezeket, nagyon kocka kütyüket és hozzátok magatokkal. A meneten 42 transzparenst akarunk látni. Minimum. Ehhez kapcsolódóan a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 23-án 16-20 között egy kis tábla- és jelmezkészítő workshopot szervez. (Aki tud, hozzávalókat vigyen: karton, filctoll, festék stb.) A menet végén sztárvendégként fellép a Kockaéder!

17:45 – 42 kísérlet a Millenárison

A Csodák Palotája előadói  nem lesznek restek 42 kísérletet bemutatni a Millenáris Szabadtéri Színpadán. Lesz Csillagok Háborúja blokk, ontjuk majd a folyékony nitrogént, lövünk majd rakétákat és robbantunk vizes hordót. Terveink szerint az egész kísérletfolyam körülbelül két órát fog kitölteni.

www.szertar.com/letoltheto/42.jpg

Árak, hozzájárulás, hírverés

Itt az ideje, hogy rátérjünk a kényesebb témákra: az egész rendezvény önkéntes alapokon szerveződik és teljesen ingyenes.

Ez persze azt is jelenti, hogy reklámozni nem fogjuk (tudni) sehol. Kérlek, iratkozzatok fel a törülköző-napi facebookos eseményre, és hívjon meg mindenki még 42 embert.

Elkészültek a szórólapok. Aki tud, nyomtasson akár színeset, akár fekete-fehéret, és tegye ki a sulijában, könyvtárban és hasonló helyeken (nem buszmegállókban, villanyoszlopokon stb!).

Úgy néz ki, szükségünk lesz olyan önkéntesekre is, akik segítenek majd a helyszíni szervezésben (42 kirakás, tömegirányítás). Ha vállalkoznátok ilyesmire (és elmúltatok 18 évesek), akkor dobjatok egy emailt a robilaci [kukac] szertar [pont] com címre, és a témájába pedig írjátok be, hogy tömegterelés.

Élő közvetítés: nagyon jó lenne, ha ezúttal meg tudnánk oldani egy élő közvetítést. (Pl. az indavideón van erre lehetőség). Ehhez azonban megfelelő technikára is szükség lenne (kamera + megfelelő mobil internet). Aki ebben tudna segíteni, küldjön egy emailt élőzés témával, és a megoldás rövid leírásával.

Iratkozz fel!

Hogy minél pontosabban tudjunk tervezni, kérlek, jelezd, hogy részt vennél-e, és ha igen, melyik eseményen. Mindössze három kattintással itt megteheted.

42 az ország több pontján

Mivel a rendezvény hétköznap este lesz, így sokaknak talán nem megoldható, hogy eljöjjenek az eseményre. Hely és törülköző viszont minden településen van, hogy összejöjjetek egy 42 kirakásra és/vagy egy kis kockulásra. Ráadásul mások is szerveznek Törülköző-napot (Geek Pride Dayről nem tudok), úgyhogy 42-ből nem lesz hiány.

Aki tud szerveződő Törülköző-napról, vagy úgy érzi, hogy maga is bevállalná a szervezést, az dobjon mailt, és felteszem a programok közé.

Egyelőre, amiről tudok:

Budapest, Hősök tere, 2010. május 25. 19:00 – International Towel Day. (A felvonulás után még kényelmesen átértek oda is. Sőt, még jó pár kísérlet is belefér addig.) Itt 19:15-kor lesz az ünnepélyes köszöntő; 19:20-tól csoportkép-készítés, játékok, miegymás. 20:00-tól beszélgetés és felolvasás a könyvekből; 22:00-kor ugyan zárul a rendezvény a Hősök terén, de utána az egyik szórakozóhelyen folytatódik vetítésekkel meg satöbbivel.

Balatonfűzfőn is legyen nálad törülköző május 22-én! (Az össznépi csobbanás stoppolással kezdődik majd.) Részletek és jelentkezés a facebookon.

Az ország több könyvesboltjában is lesz Törülköző-nap. Május 25-én ugyanis, ha az itt található könyvesboltokba törülközővel tértek be, akkor 25% kedvezményt kaptok a Galaxis útikalauz folytatásából, a „Ja, és még valami…” című könyvből.

Hajrá-hajrá!