Mi kell egy jó piknikhez?

 Lássuk, mi kell egy jó piknikhez! Itt az első Szertár blogtalálkozó kísérlettel, videóval!

Hát először is kell hozzá jó idő (az lesz!).

Másodszor is kell hozzá kaja-pia, meg valami törülköző vagy pléd, amire ki lehet dögleni (azt hoztok!). 

Harmadszor pedig kell hozzá valami kísérlet

 

A száraz tények

Időpont: 2009. július 26. délután. A délután annyit tesz, hogy mondjuk negyed négytől ott leszünk, fix program négytől (lásd lejjebb).

Helyszín: Margitsziget (az Árpád-híd felőli végén levő rét, a szállodánál; a bringókölcsönzőnél van büfé, ott lehet sört kapni…jó hideget.)  


Szertár blogtalálkozó nagyobb térképen való megjelenítése

Programok

15:15 Evés-ivás, dínom-dánom. Kísérletezgetés mindazzal, amit hozunk, hoztok.

16:00 Versenyek három kategóriában

– Kié a legjobb vizes rakéta?

– Legmagasabb kóla-mentos szökőkút

– Kié a legjobb krumplipuska

16:30 Szárazjeges (esetleg folyékony nitrogénes) kísérletek. Ha minden jól megy, termit reakció, bár az egy kicsit arrébb.

Kísérletek

Korán Peti, Nyári Mikulásék és én viszünk pár fizikai kísérletet. Lesznek nem gyengén jó hangtani kísérletek, pár lájtosabb palackrobbantás (senkit nem akarunk kinyírni vagy elűzni), egy kis elektromosságtan ilyenek.

Nádori Gergely A béka maradról, ha minden jól megy, hoz mikroszkópot, amivel lehet a fűben élő halálosan veszélyes skorpiókat tanulmányozni. Ha azt nem találunk, akkor minden egyebet, ami pici.  

Stummer Tomival koprodukciózva pedig lehet (nem kizárt), hogy fogunk tudni csinálni egy termitreakciót. Ennél egy picit kisebbet. Vagyis sokkal kisebbet.

Ha van olyan kísérletetek, ami nem veszélyes, könnyen kivitelezhető, befér a hátizsákba, és szívesen megosztanátok másokkal, hozzátok el! 

Hogy legyen valami maradandó emlék is, elviszem a maradék körömlakkot (hozhattok ti is), és csinálunk szivárványt mindenkinek. [Ki vállalja, hogy hoz fekete kartonokat?]

A versenyek

Van egy hetetek arra, hogy feltuningoljátok a vizes rakétáitokat, krumplipuskáitokat vagy kidolgozzátok, hogy hogyan lehet 300 méter magasra fellőni a kólát Mentos segítségével.

A rakétához pumpa, cső, dugó lesz nálam, de ha akartok, ti is hozhattok. (Krumplipuskához, szökőkúthoz az alapanyagokat nektek kell hoznotok!)

Az óriási nyeremény: izé…de jó buli lesz! =)

Egyéb tudnivalók

A szigeten értelemszerűen nem egyedül leszünk. Mások lehet, hogy nem akarnak kísérleteket látni, hallani, érezni, átélni. Legyünk tekintettel a szertáratlanokra!

Bár a Szertár adások készítésénél egyszerre kamerázok és kísérletezek, ez itt most valószínűleg nem fog menni. Aki tud, hozzon kamerát! Lehet, hogy elviszem a számítógépemet is, úgyhogy akár rögtön rá is tudjuk másolni, aztán meg összevágom egy anyagba.

Sok kísérlet szeméttel járhat. Aki hoz kísérletet, hozzon valami szemeteszsákot is, amibe össze lehet szedni a végén. Rendben hagyjuk magunk után a szigetet!

A blogtalálkozón mindenkit szeretettel látunk, de nagyjából idáig terjed a felelősségünk. 

 


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: